Garam Buluh KLs

Kini DiPasaran-Garam Buluh KLs

Kini DiPasaran-Garam Buluh KLs

Garam Buluh KLs

Baca Selanjutnya....
Beli Sekarang

Cara Penggunaan Garam Buluh KLs

Cara Penggunaan Garam Buluh KLs

Harga Pek Lengkap: RM160.00

Baca Selanjutnya....
Beli Sekarang

Khasiat Garam Buluh KLs

Khasiat Garam Buluh KLs

Harga Pek Ekonomi: RM265.00

Baca Selanjutnya....
Beli Sekarang

Testimoni Pengguna Garam Buluh KLs

Testimoni Pengguna Garam Buluh KLs


Pn Bustaniah - Umur 62 tahun
Dari-Pekan nanas Pontian Johor
Saya telah menghidap penyakit kencing manis selama 6 tahun, pada beberapa bulan yang lepas keadaan menjadi semakin serius sehingga hampir perlu memotong kaki. Saya telah terjumpa En Alex ketika berasa seksa terhadap penyakit saya. Beliau telah memperkenalkan Garam Buluh KLs kepada saya. Saya pun mencuba menggunakanya. Saya mencurahkan dan menyapu Garam Buluh KLs di atas tempat yang sakit serta meminum air Garam Buluh KLs sebanyak 3 kali setiap hari. Selepas 2 minggu, saya menambah perminuman air Garam Buluh KLs menjadi 4 kali. Dalam proses ini ,saya berasa pening ,susah untuk tidur,kerap berpeluh dan nanah sentiasa keluar dari kaki saya yang bengkak itu.

 

 

 



 Selepas 35 hari ,bengkak pada kaki saya telah menjadi semakin kecut dan kelihatan sembuh. Selain itu badan juga berasa sangat sihat dan bertenaga. Saya yang tidak pernah berpisah dengan katil selama satu tahun lebih, telah dapat bergerak dan berjalan dengan senang,malahan dapat berkebun dan menjaga pokok bunga yang saya tanam itu. Terima kasih kepada En Alex kerana memperkenalkan Garam Buluh KLs pada saya.




Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Merawat



Anda boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-777 5889
Alamat: N0 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusa Jaya 81550 Gelang patah Johor

Promosi Garam Buluh KLs DiKipmart-Johor Bharu

Promosi Garam Buluh KLs DiKipmart-Johor Bharu



will update soon

Garam Buluh KLs

Garam Buluh KLs



Kenapa anda mesti pilih Garam Buluh KLs? Jom saya kongsikan bagaimana Garam Buluh KLs ini amat penting pada kita dalam menjaga tahap kesihatan dan ianya adalah pilihan terbaik untuk kita.

Garam Buluh KLs berasal dari perubatan tradisi Korea semenjak beribu-ribu tahun dahulu. Korea (조선, Chosŏn atau 한국, Han-guk) adalah sebuah kawasan geografi, merupakan salah sebuah tamadun yang tertua di dunia.

Garam yang diambil dari pantai barat Semenanjung Korea dibekukan terlebih dahulu di iklim yang sejuk kemudian diisi ke dalam batang buluh yang berusia lebih dari tiga tahun dan ditutup dengan tanah liat merah dari lembah pendalaman. Garam tersebut kemudiannya dibakar dalam jangka masa selama 8 jam setiap kali pembakaran dan ianya di ulang sebanyak 3, 6 atau 9 kali dengan menggunakan kayu pain. Proses pembakaran yang menggunakan suhu kepanasan pada 900C hingga 1500C bertujuan untuk menghapuskan logam berat dan toksin  dalam garam laut. Garam Buluh KLs mengandungi garam mineral bersifat alkali yang mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral.

Garam mineral yang diperlukan oleh tubuh tidak dapat dijana di dalam badan. Tubuh manusia menyerap  zat galian atau mineral melalui makanan atau minuman. Oleh kerana itu, Garam Buluh KLs adalah pilihan yang tepat untuk anda, khususnya bagi menangani masalah yang berikut :-

Membantu sintesis garam mineral, vitamin dan enzim
Membentuk struktur enzim dan protein
Menguatkan sistem pertahanan badan
Mengekalkan pH tubuh di mana mineral mampu meneutralkan toksin
berasid dengan pantas seperti asid urik
Membekalkan mineral surih yang penting bagi pembentukan tulang, otot, organ dalaman, darah dan lain-lain.
Berkesan dalam proses menyahtoksik, disinfeksi atau anti-inflamasi
Memulihkan masalah sistem penghadaman seperti gastrik, masalah usus dan hemorrhoid
Mengatasi masalah nasofaringeal (mata, mulut, telinga dan hidung)

serta banyak lagi penyakit-penyakit berbahaya yang lain.

Cuba anda lihat carta masalah kegemukan yang berlaku diseluruh dunia ini. Carta pada tahun 2005 menunjukkan 1.6 billion orang dewasa mengalami masalah kegemukan dan seramai 400 juta dalam kategori obes. Jangan biarkan diri anda menjadi salah seorang dari mereka.

Bagaimana pula dengan penyakit diabetes di Malaysia pada hari ini.Anda boleh lihat sendiri carta dibawah yang diambil dari IDF Diabetes-International Diabetes Federation.


Ini baru hanya masalah kegemukan dan diabetes...belum lagi masalah atau penyakit lain. Tidakkah perkara sebegini merisaukan anda sekeluarga? Apakah anda yakin yang anda dan keluarga anda kini berada ditahap kesihatan yang paling baik? Secara peribadi saya katakan...adalah lebih baik kita berusaha mencegah segala penyakit itu menghampiri kita...!!

Garam Buluh KLs kaya dengan bahan mineral, bersifat alkali dan membantu mencegah pengoksidaan badan yang mengakibatkan penuaan. Salah satu punca kegemukan adalah badan yang bersifat asid. Pengambilan Garam Buluh KLs boleh membantu anda menyeimbangkan pH badan supaya berada dalam tahap pH  badan yang sihat, iaitu 7.35 – 7.45 (sifat alkali lemah)

Cara penggunaan Garam Buluh KLs untuk mengurangkan berat badan :
1-2 kali seminggu, 3 pek masing-masing dibancuh ke dalam 3 gelas air (~300 ml) dan minum. Kemudian minum 3 gelas air lagi. Ini dapat menjaga kesihatan usus, membantu penyerapan nutrien serta dapat mencantikkan kulit.

Selain dari penggunaan Garam Buluh KLs ini, secara peribadi saya sarankan.....anda juga harus mengamalkan gaya kehidupan yang sihat dan gembira. Pelbagaikan pengambilan makanan dan melakukan sedikit senaman yang sesuai untuk diri anda sekeluarga. Badan sihat keluarga bahagia...!!

Dapatkan Garam Buluh KLs dari pengedar yang sah sahaja.Kunjungi gerai promosi kami di Pasar raya Giant Tampoi, Jln Skudai, Johor Bharu (di pintu masuk arah medan selera) atau anda boleh dapatkan  Garam Buluh KLs ini secara online DISINI.

Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Merawat



Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-777 5889

Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara,Bandar Nusa Jaya 81550 Gelang Patah Johor

Khasiat Garam Buluh KLs

Khasiat Garam Buluh KLs



Salam Kesihatan.....dan Salam sejahtra untuk semua....

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda tentang kehebatan dan khasiat Garam Buluh KLs. Memang banyak manfaatnya dan khasiat yang terdapat daripada Garam Buluh KLs ini. Pada masa kini ramai yang menghidapi pelbagai jenis penyakit, yang lebih teruk lagi kanak-kanak pun mudah dapat penyakit...Kenapa ye? Perkara ini disebabkan pada zaman sekarang ini makanan harian kita mengandungi banyak bahan yang berasid dan tercemar.

Disebabkan perkara itulah maka kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang kehebatan dan khasiat yang terdapat pada Garam Buluh KLs, mudah-mudahan perkongsian saya ini boleh membantu anda mendapatkan sedikit info dan terhindar dari menghidapi pelbagai jenis penyakit-penyakit merbahaya InsyaAllah...

Garam Buluh KLs terdapat dua jenis:

    * Garam Buluh KLs untuk masak
    * Garam Buluh KLs untuk minum
 

Yang mana kesemua jenis garam-garam ini mengandungi khasiat yang tersendiri.

Garam Buluh KLs ini mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral antaranya Potasium K, Kalsium, Magnesium, Selenium, Kromium, Fosforus dan juga Zat Besi. Garam Buluh KLs juga bersifat alkali dan mempunyai bacaan tahap PH sehingga 10.44. Cuba anda lihat pula kata-kata pakar yang telah membuat beberapa kajian tentang Garam Buluh KLs ini.

“Badan berasid dan toksin yang tinggi adalah punca segala penyakit “ -Dr. Zahng Jia Rui
( Chung Hwa Natural Medication, Pengarang Buku : The truth ofs Not Getting Sick “

“Hampir semua penyakit dikaitkan dengan kekurangan zat galian “ -Professor Dr. Linus Pauling (2 kali Pemenang Nobel Award) di United- Kingdom

“Radikal bebas adalah punca utama penyakit zaman moden termasuk proses penuaan dan kanser “ - Dr. Choda Hikarim

Garam Buluh KLs juga bersifat anti oksida dan mempunyai bacaan ORP pada paras -400mv. Dengan kandungan khasiat-khasiat seperti yang di sebutkan diatas, Garam Buluh KLs ini mampu untuk:

   1. MENGAWAL PH BADAN, mampu menuetralkan asid yang belebihan dalam badan dengan cepat seperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain-lain
   2. MENCEGAH DAN MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
   3. MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti : gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir sembelit dan lain-lain.
   4. Bagi pesakit jantung, buah pinggang, masalah tulang dan darah tinggi di nasihatkan menggunakan Garam Buluh KLs ini untuk mengantikan garam biasa.
   5. Mempunyai kesan detoksifikasi, PEMBUNUH KUMAN, ANTI KERADANGAN, dan MENEUTRALKAN LOGAM BERAT, dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.
   6. Melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. Ia juga boleh MENDHINDARKAN MASALAH BADAN BERBAU, kulat di kaki (Hongkong foot).
   7. Meneutralkan radiasi dari menonton tv, menggunakan komputer dan menggunakan talipon bimbit. Dengan itu ia mampu MELAMBATKAN PROSES PENUAAN DAN MENGELAKAN MASALAH NYANYUK, serta mengelakan penyakit Parkinson atau senile dementia.
   8. Meneutralkan narkotin dan tar pada rokok MENGELAKAN MASALAH PARU-PARU DAN
KANSER

Garam Buluh KLs bermanafaat untuk masalah kesihatan seperti berikut;

1.   Kencing manis
2.   Gaot
3.   Resdung
4.   Jerawat
5.   Selsema
6.   Demam
7.   Batu karang
8.   Buasir
9.   Masalah tulang
11. Migrain
12. Lemah badan
13. Lumpuh
14. Kanser
15. Gastrik
16. Kejang otot
17. Kebas-kebas
18. Sembelit
19. Chikungunya
20. Kolestrol tinggi
21. Sengugut
22. Asma
23. Sawan
24. Penyakit kulit seperti kurap, kayap, kudis buta
25. Masalah organ seperti jantung, hati, paru-paru, buah pinggang yang belum menjalani rawatan dialisis..

"Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Mengubati "

Dengan mengamalkan secubit Garam Buluh KLs dan segelas air, sistem tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan kembali normal, kehidupan kita akan menjadi lebih harmoni dan banyak lagi penyakit moden akan lenyap. Dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat. Amalkan minum dan makan dengan garam kerana ia adalah sunnah Rasulullah S.A.W....Wallahuallam..!!

Ramai antara mereka yang telah berjaya sembuh dari pelbagai penyakit merbahaya hasil penggunaan Garam Buluh KLs ini. (Lihat Testimoni DISINI). Dapatkan Garam Buluh KLs dari pengedar yang sah sahaja. Kunjungi gerai promosi kami di Pasar raya Giant Tampoi, Jln Skudai, Johor Bharu (di pintu masuk arah medan selera) atau anda boleh dapatkan  Garam Buluh KLs ini secara online DISINI.






Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.Wakil jualan atau pengedar juga dikehendaki untuk memasarkan Garam Buluh KLs ini ke seluruh dunia.

TEL: 013-777 5889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 81550 Gelang Patah Johor

Cara Penggunaan Garam Buluh KLS

Cara Penggunaan Garam Buluh KLs


Sila ikuti arahan cara penggunaan Garam Buluh KLs ini dengan betul untuk mendapatkan kesan atau hasil yang optimum.

Cara pertama: Buat masakan hari-hari untuk mengantikan garam biasa (garam kimia) dan tak perlu menggunakan bahan perasa kerana Garam Buluh KLs dah cukup masin dan lemak sekali.

Cara kedua: Gunakan Garam Buluh KLs ini sebagai pencecah buah-buahan untuk menambah kelazatan..

Cara ketiga: Campurkan Garam Buluh KLs pada minuman, cara bancuhanya adalah seperti berikut;

Nota: 1 peket bersamaan dengan satu sudu besar jika anda menggunakan Garam Buluh KLs botol

Bancuhkan 1 peket Garam Buluh KLs dengan 450ml minuman manis (ukuran cawan mug) jika masih terasa masin tambah sedikit air. Untuk air masak atau air mineral bancuhkan dengan 500ml hingga 600ml air. Sukatan tersebut merupakan sukatan yang paling tepat. Elakan penggunaan air karbonat (air bergas) minuman kordial dan minuman keras.

Untuk mendapatkan rasa yang lebih sedap dan menyegarkan...
Bancuhkan 1 peket Garam Buluh KLs dengan air cincau, air sengkuang cina, air keIapa Iaut, air cikong, tea o, air tebu dan semua jenis jus buah-buahan (buah-buahan segar yang di kisar)

Untuk masalah darah tinggi bancuhkan 1 peket Garam Buluh KLs dengan 2 biji jus epaI.
Untuk masaIah koIestroI tinggi bancuhkan 1 peket Garam Buluh KLs dengan 1 biji jus Iemon.
Untuk menurunkan berat badan bancuhkan 1 peket Garam Buluh KLs dengan quaker oat.
Untuk masalah gaot, kencing manis, buah pinggang, seIsema, demam dan masaIah tuIang eIakan penggunaan buah oren dan jenis-jenis buah limau. (semua jenis buah-buah limau mengandungi asid setrik)


Sukatan Pengunaan Garam Buluh KLs
Bagi orang yang sihat 1 peket hingga 3 peket sehari (mengikut berat badan)
Bagi ahIi sukan 2 peket hingga 4 peket sehari
Bagi pengidap kencing manis dan penyakit-penyakit Iain 2 peket hingga 3 peket sehari
Bagi mereka yang mengidap darah tinggi, asma, angin ahmar, masalah jantung, masalah tuIang dan masalah buah pinggang 1 peket sahaja sehari.

GARAM BULUH KLs SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DI BUAT MASAKAN, DI CAMPURKAN PADA MINUMAN DAN SANGAT SESUAI DI BUAT SEBAGAI PENCECAH BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN...
                                                                                                                                                             

Hubungi kami jika ada sebarang pertanyaan mengenai Garam Buluh KLs atau pun mengenai cara penggunaan Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-777 5889  Email: madsomphyto@gmail.com
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6 Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 815500 Gelang Patah Johor

Anugerah Dan Sijil - Garam Buluh KLs

Anugerah Dan Sijil - Garam Buluh KLs


Disini saya sertakan paparan beberapa sijil dan anugerah berkenaan produk kami iaitu Garam Buluh KLs.
Kelulusan dari Bahagian Keselamtan Dan Kualiti Makanan




Sijil Akta Jualan Langsung




Sijil HALAL dari Jabatan Agama Johor




Sijil HakCipta dari Perbadanan Harta Intelek Malaysia


Pada mereka yang berada disekitar Johor Bharu boleh terus datang kegerai pameran Garam Buluh KLs kami di Pasar raya Giant Tampoi, Jln Skudai Johor Bahru.. (di pintu masuk arah medan selera) di buka dari 10.30 pagi sehingga 10.00 malam. Sila dengarkan penerangan secara langsung Garam Buluh KLs ini melalui siaran radio RTM, melalui: http://www.johorfm.gov.my/ atau dengar radio melalui;

Johor Fm - Saluran:101.9/105.3 /92.1
Masa: Setiap Jumaat-Jam 10.20 pagi











Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Kesan Dan Tindak Balas Garam Buluh KLs

Kesan Dan Tindak Balas Garam Buluh KLs


Diruangan ini saya kongsikan beberapa kesan dan tindak balas yang mungkin berlaku keatas diri anda dalam masa penggunaan Garam Buluh KLs. Ianya bergantung pada tahap imunisasi badan masing-masing. Sekiranya berlaku salah satu tanda atau masalah dibawah...jangan risau ianya hanyalah tindak balas yang bersifat sementara sahaja dalam proses merawat segala penyakit anda.


NoTindak BalasPunca/Petanda
1MengantukMasalah Jantung
2Letih Dan LesuMasalah Paru-Paru Dan Hati
3Muntah-MuntahMasalah sistem pencernaan
4Sakit kepalaTekanan darah tinggi, migrain
5DemamDarah pekat
6Banyak kentutMasalah usus kotor
7Banyak berpeluhPanas dalam tubuh
8Cirit-biritMasalah hati dan limpa
9Sakit kerongkongMasalah paru-paru
10Sakit sendiMasalah saluran darah
11Badan bengkakMasalah buah pinggang
12Sakit pinggangMasalah buah pinggang
13Berak berdarahMasalah usus, buasir, ulser
14SembelitKurang minum air
15Kencing bau busukMasalah buah pinggang
16Susah buang air k..Masalah buah pinggang
17kencing manis naikMasalah hati dan pankreas
18Darah tinggi naikMasalah saluran darah
19Haid telalu banyakKelemahan sistem limpa
20tiada selera makanKelemahan sistem limpa
21Kuat makanProses perubahan kolestrol
22Gatal-gatal mataMasalah mata dan hati
23Gatal-gatal hidungMasalah resdung

Lihat cara penggunaan Garam Buluh KLs DISINI.
     

 " Fenomena yang biasa berlaku pada masa kini "
                                                          Nota:


Nota: Oleh itu amalkanlah Garam Buluh KLs ini sebagai makanan harian anda, Garam buluh KLs adalah satu keperluan, kerana ia makanan asas dan bukanya makanan tambahan!! Paling baik untuk di buat masakan sebagai mengantikan garam biasa (garam kimia) selain dari itu masakan anda akan jadi lebih enak dan lazat walau pun tanpa menggunakan bahan perasa. Garam Buluh KLs sesuai di buat pencecah buah-buahan untuk menambah kelazatan. Garam Buluh KLs juga boleh di bancuh dengan minuman lain, atau makanan/minuman kesihatan lain kecuali ubat-ubatan!!

Nasihat: Apa bila tindak balas seperti di atas berlaku, sila teruskan pengambilan Garam Buluh KLs, demi meneruskan lagi proses rawatan yang sedang memulihkan kesihatan badan. Tindak balas bermaksud proses penyembuhan penyakit atau memberi tahu masalah kesihatan yang ada dalam tubuh badan "Garam Buluh KLs sama sekali tiada kesan sampingan tetapi mesti ada kesan tindak balas"

Tindak balas bermaksud proses rawatan sudah bermula.. 
Jika maseh ada kemuskilan sila hubungi saya: 013-777 5889

Cara Garam Buluh KLs DiProses

Cara Garam Buluh KLs DiProses


Garam Buluh KLs di buat di pantai barat Korea, cara memperoses Garam Buluh KLs adalah, di sedut air laut yang belum tercemar itu dan di masukan di satu tempat yang menyerupai petak-petak sawah, oleh kerana iklim di sana sejuk bila di biarkan air laut tersebut di tempat yang di sebutkan tadi dalam masa 5 hingga 7 hari ia akan beku dengan sendirinya. Bila air laut tersebut beku dan menjadi garam ia berwarna putih bersih. Selepas itu garam laut yang bersih tadi di masukan dalam batang buluh yang telah berumur 3 tahun keatas kemudian di tutup dengan tanah liat perang. Selepas itu batang-batang buluh yang mengandungi garam laut itu di susun dalam oven yang di perbuat daripada tanah liat. Selepas itu di bakar dengan menggunakan kayu pain.

Jam yang pertama dibakar ia menghasilkan kepanasan 900 C apabila menghampiri jam yang ke lapan ia menghasilkan kepanasan mencecah 1,500 C setelah selesai lapan jam di bakar garam dan batang buluh itu rentung. Selepas itu dua bahan yang rentung tadi di masukan dalam batang buluh yang baru dan di tutup dengan tanah liat perang yang baru kemudian di bakar dengan suhu kepanasan dan jangka masa seperti tadi. Proses tersebut di ulang-ulang sehingga 3 kali, 6 kali dan 9 kali.

Mengapa cara prosesan Garam Buluh KLs melalui proses pembakaran?
Pertama untuk menghapuskan logam berat dan toksin dalam garam laut, kedua untuk menghapuskan logam berat dalam tanah liat perang dan ketiga untuk menghilangkan esenik (getah pokok) dalam batang buluh. Selain daripada itu untuk menyebatikan semua mineral yang ada dalam tiga bahan tersebut.

Antara keistimewaan Garam Buluh KLs
1. Ia 100% dari bahan semula jadi
2. Mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian (mineral)
3. Anti oksida
4. Bersifat alkali
5. Mempunyai tahap pH10.44
6. Mempunyai tenaga BIO

Fungsi Garam Buluh KLs
1. Meneutralkan asid dalam badan
2. Meneutralkan bahan kimia dalam badan
3. Menyahkan toksin dalam badan
4. Menyerap vitamin yang di ambil dengan lebih berkesan
5. Memberi lebih tenaga pada tubuh badan

Bagaimana garam biasa di proses? 
Garam biasa yang di jual di pasaran pada hari ini sebahagian besarnya adalah yang di buat di Negara Thailand.

Cara pemerosesan garam biasa adalah di sedut air laut dan di masukan kedalam satu tempat yang menyerupai petak sawah. Di sebabkan di negera tersebut iklimnya panas kalau air laut itu di biarkan di tempat tadi dalam masa yang singkat ia tidak beku-beku. Untuk supaya cepat beku maka pengusaha garam memasukan bahan pembeku yang biasanya di panggil soda, bahan tersebut adalah merupakan bahan kimia. Oleh kerana air laut di Negara tersebut sangat tercemar bila ia beku garam tersebut berwarna perang.

Untuk menampakan garam tersebut berwarna putih bersih maka pengusaha garam menghantar kekilang untuk proses selanjutnya. Pihak kilang akan memasukan bahan pemutih iaitu klorin sebagai untuk menjadikan garam yang perang tadi menjadi putih bersih. Dengan itu garam biasa mengandungi dua bahan kimia iaitu bahan pembeku (soda) dan bahan pemutih (klorin) Dua bahan kimia tersebutlah yang menyebabkan masalah darah tinggi, masalah buah pinggang dan angin ahmar.

Apa bezanya dengan garam gunung?
Pada zaman dahulu garam gunung adalah garam yang begitu bersih dan banyak khasiatnya. Tetapi di sebabkan manusia tidak menjaga alam semula jadi dengan baik maka udara pada hari ini begitu tercemar yang mana banyak mengandungi redikal bebas. Dengan itu air hujan yang menimpa gunung dalam tempuh yang lama menyebabkan garam gunung pada hari ini adalah berasid. Walau bagai manapun untuk di buat masakan garam gunung lebih baik berbanding garam biasa kerana ia bahan semula jadi dan tidak mengandungi bahan kimia. Tetapi untuk sebagai membantu merawat pelbagai masalah kesihatan garam gunung tidak berkesan kerana ia sendiri juga berasid.

Antara kelebihan Garam Buluh KLs...
Ia 100% semula jadi, Anti oksida, Bersifat alkali, Mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral ia memberi lebih tenaga pada tubuh badan kita. Mempunyai tahap pH10.44 dan Mempunyai tenaga BIO mampu menyahkan kesan radiasi dari menonton Tv, mengadap computer, menggunakan talipon bimbit ia juga mampu menyahkan kesan narkotin pada rokok. Ia satu-satunya makanan kesihatan yang berupa makanan harian sesuai untuk masakan, minuman dan boleh di jadikan pencecah buah-buahan untuk menambah kelazatan.

Ia mampu mengalkalikan badan kita dan beruapaya meneutralkan asid dari makanan dan minuman yang kita ambil seharian berulang-ulang kali.Dapatkan Garam Buluh KLs dari pengedar yang sah sahaja. Kunjungi gerai promosi kami di Pasar raya Giant Tampoi, Jln Skudai, Johor Bharu (di pintu masuk arah medan selera) di buka dari 10.30 pagi hingga 10.00 malam atau anda boleh dapatkan  Garam Buluh KLs ini secara online DISINI.




Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-777 5889

Mengapa Kita Perlu Mengamalkan Garam Buluh KLs

Mengapa Kita Perlu Mengamalkan Garam Buluh KLs


Apabila anda kepusat-pusat kesihatan anda akan terlihat carta piramid makanan yang seimbang. Fakta piramid pemakanan tersebut adalah yang di buat antara tahun empat puluhan hingga lima puluhan. Pada masa itu sumber makanan yang di perolehi oleh manusia amat jauh berbeza jika nak di bandingkan dengan sumber makanan pada hari ini, contohnya sayoran, buah-buahan dan bijirin pada waktu itu di baja dengan menggunakan baja organik iaitu tanah bakar atau tahi lembu dan petani tidak menggunakan racun serangga untuk menjaga hasil pertanian mereka.



Pada waktu itu juga mereka mendapat sumber ikan dan daging dari sumber yang segar dan tiada mengandungi bahan kimia. Mereka mendapat ikan dari nelayan tradisional atau pun nelayan bot pukat cerut. Mengenai ayam pula dari ayam kampong, sebenarnya ayam kampong itu makan makanan organik seperti beras, jagung, cacing, serangga dan rumput dan ia cari makanan sendiri tanpa di kurung dalam reban, bila ayam tersebut sudah berumur 8 bulan baru di kira cukup matang sudah sesuai di sembelih. Manakala mengenai daging lembu pula pada waktu itu lembu di beri makanan rumput sahaja, setelah lembu tersebut berumur 3 tahun baru sesuai di jual atau di sembelih.

Pada hari ini sayuran, buah-buahan dan bijirin hampir semuanya di baja dengan menggunakan baja kimia dan di sembur pulak dengan racun serangga. Ini bermakna sayuran dan buah-buahan pada hari ini tidak mengandungi mineral dan vitamin yang secukupnya.

Pada hari ini hampir semua daripada kita dapat sumber ikan dari nelayan yang menangkap ikan bersekala besar iaitu nelayan bot pukat tunda atau pukat rimau. Nelayan bot pukat tunda pergi kelaut menangkap ikan antara 7 hari hingga 14 hari lamanya. Dengan itu untuk menjadikan ikan yang mereka tangkap nampak macam segar mereka terpaksa menggunakan asid borik atau yang biasa di panggil ubat mayat supaya ikan tersebut tahan lama dan tidak cepat busuk. Dari sumber ikan pun sudah mengandungi bahan kimia.

Mengenai daging ayam pulak, pada hari ini ayam yang kita beli di pasar yang biasa di panggil ayam lembik itu, di beri makanan dedak yang mana ianya berasid tinggi selain dari itu ayam tersebut di suntik dengan ubat hormon tubesaran, ia adalah sejenis bahan kimia. Semasa ayam tersebut berumur antara 30 hari hingga  40 hari sudah boleh di jual di pasar atau di tempat-tempat tertentu.



Manakala dari sumber daging lembu pulak pada hari ini sebenarnya ada dua jenis, iaitu lembu yang di beri makan rumput dan lembu yang di beri makanan hampas kacang soya, hampas kulit nenas dan dedak, bahan tersebut semuanya merupakan bahan yang berasid tinggi selain dari itu supaya lembu tersebut cepat membesar ia di beri makan uria (uria-bahan kimia atau baja pokok) Lembu tersebut baru berumur 1 tahun sudah boleh di sembelih dan di jual di pasar. Daging lembu seperti ini adalah sangat berasid.

Dengan mengamalkan Garam Buluh KLs setiap hari, kerana ia mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral ia mampu meneutralkan bahan kimia dan asid dalam badan kita berulang-ulang kali, ia juga mampu membekalkan tenaga yang di perlukan oleh tubuh badan kita dengan secukupnya.

Nota: Jika anda mengunakan garam biasa untuk masakan, sebenarnya anda telah mengambil dua bahan kimia, pertama adalah bahan pembeku (soda) untuk membekukan air laut dan kedua bahan pemutih iaitu klorin untuk memutihkan garam biasa yang asalnya berwarna perang, dengan itu garam biasa berkimia dan berasid. Dan jika anda menggunakan garam bukit, garam gunung atau garam kristal garam tersebut adalah maseh berasid.

Bahaya: Jika anda masak menggunakan bahan perasa ia sangat berasid, bahan perasa boleh mereputkan tulang. Bokti: Sebenarnya orang-orang kampung yang kerja meracun rumput rampai mereka mencampurkan bahan perasa makanan pada racun rupai yang mereka gunakan supaya rumput rampai tersebut cepat mati.
Jika anda campakan sesudu bahan perasa makanan pada rumput sebelah pagi, sekiranya tak kena hujan pada sebelah petang rumput tersebut akan layu seterusnya ia akan lecur.
Bayangkan jika hari-hari anda menggunakan bahan perasa pada masakan anda, apakah yang akan terjadi pada tulang dan tubuh badan anda?? Fikir-fikirkanlah...

Penyelesaianya: Gunakan Garam Buluh KLs ini untuk masakan hari-hari di rumah anda, selain ia memasinkan ia juga melemakan masakan anda itu, selain dari itu tulang anda akan jadi lebih kuat, serta tubuh badan anda akan lebih sihat dan betranaga.






Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-7775889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 815500 Gelang Patah, Johor

Badan Berasid Adalah Punca Segala Penyakit

Badan Berasid Adalah Punca Segala Penyakit


Tahukah anda sebenarnya badan yang berasid adalah punca segala penyakit?
Semakin kita berusia, tubuh kita akan kehilangan Antibodi yang disebabkan oleh Kurang bersenam, Merokok, Pencemaran makanan, Radiasi dari Menonton tv, Menghadap komputer dan Menggunakan talipon bimbit, Penghawa dingin, Tekanan Emosi, Permakanan yang tidak seimbang kandungan Asid dan Alkalinya, , Virus dan sebagainya.

Faktur yang menyebabkan badan berasid adalah seperti berikut;
Kurang bersenam, kurang tidur, merokok, minum alkohol, mengambil ubat-ubatan dalam tempuh yang panjang, tekanan perasaan dan mengamalkan pemakanan yang tak seimbang.



                                                         Inilah Antara Penyakit Yang Bakal Tiba
 

Fakta Pemakanan Seimbang Adalah Seperti Berikut;

20% BERASID DAN 80% BERALKALI



Kenyataan : Dr. Regner Berg (Pakar Kesihatan A.S)
Dr. Zhang Jia Rui (Pakar Makanan Seimbang A.S)


Apabila kita mengambil makanan atau minuman berasid sistem tubuh secara semula jadi akan menarik atau menggunakan segala mineral yang ada dalam tulang dan sendi-sendi kita, hal ini akan berlaku setiap kali bahan berasid masuk dalam badan kita. Maka sebab itu mangkin kita berusia akan berlakunya tulang mangkin lemah, sering rasa sengal-sengal sendi, bisa-bisa kaki dan kebas-kebas kerana meniral sudah mangkin berkurangan dalam tubuh badan kita.




Nota: *SEMEMANGNYA CARA PENGAMBILAN MAKANAN DAN MINUMAN SEHARIAN DI KALANGAN KITA ADALAH DALAM KEADAAN YANG TERBALIK 80% BERASID DAN 20% BERALKALI. MUNGKIN JUGA LEBIH TERUK DARIPADA ITU, DENGAN ITU KITA PERLU MENGAMBIL MAKANAN KESIHATAN YANG BERALKALI DAN MEMPUNYAI TAHAP pH YANG TINGGI YANG MAMPU MENEUTRALKAN ASID BERULANG-ULANG KALI. MASALAHNYA DALAM DUNIA INI HANYA DUA BAHAN SAHAJA YANG MAMPU MENEUTRALKAN ASID DALAM BADAN, PERTAMA AIR ZAM-ZAM DAN KEDUA GARAM BULUH. MALANGNYA JIKA KITA PILIH AIR ZAM-ZAM KENA TUNGGU MUSIM HAJI, AIR ZAM-ZAM YANG ADA DI JUAL DI PASARAN TELAH DI CAMPUR DENGAN AIR MINERAL (DAH TAK ASLI LAGI)

"Oleh itu untuk menjaga atau memulihkan tahap kesihatan anda, amalkanlah Garam Buluh KLs ini, kerana ia mampu meneutralkan asid yang berlebihan dalam badan berulang-ulang kali"


Dapatkan Garam Buluh KLs dari pengedar yang sah sahaja. Kunjungi gerai promosi kami di Pasar raya Giant Tampoi, Jln Skudai, Johor Bharu (di pintu masuk arah medan selera) di buka dari 10.30 pagi hingga 10.00 malam atau anda boleh dapatkan  Garam Buluh KLs ini secara online DISINI.

Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-777 5889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 81500 Gelang Patah Johor
 

Risiko Kekurangan Mineral

Risiko Kekurangan Mineral
Kekurangan mineral adalah punca 1001 macam penyakit. Untuk itu..kesihatan amatlah penting. Cuba lihat carta dibawah. Ianya antara penyakit yang di sebabkan kekurangan mineral.


Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award) di United-Kingdom.

Nota: Sekiranya anda baru kekurangan 8 jenis mineral pun dah macam-macam masalah kesihatan yang anda hadapi, belum lagi 78 jenis mineral!! Dah lah macam tu!, mineral pulak pada hari ini susah nak dapat dengan secukupnya. Contohnya; dari sumber sayuran dan buah-buahan hapir semuanya dah di baja dengan baja kimia, dari sumber air paip dah mengandungi klorin yang banyak, setakat anda beli air mineral kat kedai,, kandunganya baru dari antara 6 jenis hingga 20 jenis mineral saja, ia maseh tak cukup, sebab mineral sangat penting untuk kekuatan tulang!! Dahlah macam tu, mineral dah banyak habis untuk meneutralkan asid yang berlebihan dalam badan, nak tau apa sebabnya.. klik bahagian > Badan berasid adalah punca segala penyakit. Itu belum cerita kalau anda beli air minuman kat kedai atau pasaraya yang tutup botolnya warna putih!! Sebenarnya yang tutup botol warna putih tu air "RO" air RO langsung tiada mengandungi mineral walau sedikit pun. Bayangkan betapa pentingnya mineral dalam kehidupan kita, kalau kita betul-betul nak hidup sehat. Dengan anda mengamalkan Garam Buluh KLs setiap hari yang mengandungi 78 jenis mineral,, yang mana ia mampu menutralkan asid yang berlebihan dalam badan kita..









Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh KLs ini.

Tel: 013-777 5889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 81550 Gelang patah Johor

Hubungi Kami-Garam Buluh KLs

Hubungi Kami-Garam Buluh KLs



Md Som-Garam Buluh KLSDari Meja: Md Som - Garam Buluh KLs
No Tel: 013-7775889
Tarikh:
-->                                                                                                             Lokasi: Pasaraya KipMart Tampoi - Bandaraya Johor Bharu






Salam 1 Malaysia untuk semua...
Terima kasih kerana sudi melayari Blog Garam Buluh Enterprise ini. Terlebih dahulu saya perkenalkan diri saya...Md Som Bin omar atau lebih dikenali dengan nama Md Som KLs. (KLs bermaksud - Kearah Laluan Sejahtra) Sebenarnya sebelum saya menjadi pengedar pada produk Garam Buluh KLs ini, saya telah mengalami penyakit kronik iaitu kencing manis, gaot dan masalah buah pinggang tapi belum melalui rawatan dialisis. Setelah saya mengamalkan Garam Buluh KLs selama tiga minggu semua masalah yang saya alami telah dapat di atasi sepenuhnya. Pada hari ini saya hidup dalam keadaan lebih sihat dan bertenaga walau pun saya tidak lagi mengambil ubat-ubatan walau sebiji pun. Sebenarnya hari ini saya telah berusia 58 tahun, namun saya maseh mampu bermain Badmenton seminggu tiga kali. Jika ada sebarang pertanyaan mengenai apa yang saya kongsikan di Blog Garam Buluh Enterprise ini, anda boleh ajukan segala pertanyaan melalui SMS atau terus hubungi saya melalui no phone yang tertera diatas. Insyallah saya akan cuba reply secepat mungkin..


 Anda juga boleh terus datang ke gerai promosi kami di Pasar raya Giant Tampoi, Jln Skudai, Johor Bharu ...(di pintu masuk arah medan selera) di buka dari 10.30 pagi hingga 10.00 malam atau anda boleh dapatkan  Garam Buluh KLs ini secara online DISINI

Saya juga amat berharap apa yang saya kongsikan melalui Blog Garam Buluh Enterprise, sedikit sebanyak dapat membantu mereka-mereka yang sedang mengalami pelbagai masalah kesihatan. Apa yang saya kongsikan diblog ini adalah dari pengalaman peribadi saya sebagai salah seorang pengguna Garam Buluh KLs. Alhamdullilah....dengan izin Allah penyakit saya telah sembuh sepenuhnya.Syukur Alhamdullilah.

Allah s.w.t. berfirman:
Rasulullah s.a.w. bersabda, "Setiap penyakit ada  penawarnya dan apabila suatu penawar itu sesuai dengan jenis penyakitnya, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin Allah." - maksud hadis riwayat Muslim.


Pada zaman yang serba canggih seiring dengan keupayaan teknologi yang berkembang pesat, maka lahirlah produk yang dapat membantu ramai pesakit. Mungkin anda atau keluarga anda masih sihat pada ketika anda membaca artikel ini...tetapi bagaimana pula esok. lusa, minggu depan.? Yang pastinya...datangnya sesuatu penyakit tidak mengira siapa anda, tanpa mengira masa dan ketika.. Apakah anda harus menunggu penyakit itu datang..barulah hendak mencari penawar?

"Mencegah itu lebih baik dari merawat"...itu adalah antara ungkapan yang sering kita dengar atau terbaca dimana-mana, tetapi adakah kita melakukan sesuatu untuk mencegah sebarang penyakit terhadap tubuh badan kita?Anda fikir-fikirkanlah. Keputusan ada di tangan anda... Anda ingin terus menyerah pada keadaan atau melangkah untuk berikhtiar menghindari diri dari sebarang penyakit agar dapat mengubah nasib diri pada masa hadapan kerana Allah s.w.t. tidak akan mengubah nasib seseorang itu sehinggalah dia bertindak untuk berusaha mengubah nasib dirinya sendiri, kerana Allah s.w.t bertindak mengikut sangkaan hambanya.Wallahua'allam...!

Akhir kata, saya ingin mengajak anda mencuba dahulu Garam Buluh KLs ini untuk meningkatkan tahap kesihatan diri anda sendiri. Sebarang keterlanjuran kata dari saya...mohon ribuan ampun dan maaf.

Alamat saya: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusa Jaya 81550 Gelang Patah, Johor





Ikhlas Dari

Disclaimer Of Garam Buluh Enterprise

Disclaimer Of Garam Buluh Enterprise


Blog Garam Buluh Enterprise ini bukanlah laman web rasmi syarikat KLS Marketing Sdn Bhd, Blog ini hanyalah satu langkah promosi secara online perniagaan Garam Buluh KLs. Anda sebagai pengedar atau pengguna mungkin mendapat hasil atau pendapatan yang berbeza-beza, ianya bergantung kepada motivasi, kreativiti dan hasil usaha daripada anda sendiri. Kami TIDAK MENJAMIN sebarang pendapatan TETAP.

Tiada mana-mana bahagian laman web dan blog ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada admin Garam Buluh Enterprise.

Pihak admin Garam Buluh Enterprise tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau apa jua kerosakan menerusi maklumat yang diperolehi melalui Blog Garam Buluh Enterprise ini. Harap Maklum.

p.p.s: Segera hubungi kami jika inginkan info lanjut tentang Garam Buluh KLs ini.


Dari Admin
Mad Som KLs
Garam Buluh Enterprise

back to top button