Garam Buluh KLs

Kini DiPasaran-Garam Buluh KLs

Kini DiPasaran-Garam Buluh KLs

Garam Buluh KLs

Baca Selanjutnya....
Beli Sekarang

Cara Penggunaan Garam Buluh KLs

Cara Penggunaan Garam Buluh KLs

Harga Pek Lengkap: RM170.00

Baca Selanjutnya....
Beli Sekarang

Khasiat Garam Buluh KLs

Khasiat Garam Buluh KLs

Harga Pek Ekonomi: RM270.00

Baca Selanjutnya....
Beli Sekarang

Testimoni Pengguna Garam Buluh HKIII

Testimoni Pengguna Garam Buluh KLs
Kini telah di beri penjanamaan baru Garam buluh HK3 (HKIII)


Pn Bustaniah - Umur 62 tahun
Dari-Pekan nanas Pontian Johor
Saya telah menghidap penyakit kencing manis selama 6 tahun, pada beberapa bulan yang lepas keadaan menjadi semakin serius sehingga hampir perlu memotong kaki. Saya telah terjumpa En Mad Som dan En Alex ketika berasa seksa terhadap penyakit saya. Beliau telah memperkenalkan Garam Buluh HKIII kepada saya. Saya pun mencuba menggunakanya. Saya mencurahkan dan menyapu Garam Buluh HKIII di atas tempat yang sakit serta meminum air Garam Buluh HKIII sebanyak 3 kali setiap hari. Selepas 2 minggu, saya menambah perminuman air Garam Buluh HKIII menjadi 4 kali. Dalam proses ini ,saya berasa pening ,susah untuk tidur,kerap berpeluh dan nanah sentiasa keluar dari kaki saya yang bengkak itu.

 

 

 



 Selepas 35 hari ,bengkak pada kaki saya telah menjadi semakin kecut dan kelihatan sembuh. Selain itu badan juga berasa sangat sihat dan bertenaga. Saya yang tidak pernah berpisah dengan katil selama satu tahun lebih, telah dapat bergerak dan berjalan dengan senang, malahan dapat berkebun dan menjaga pokok bunga yang saya tanam itu. Terima kasih kepada En Mad Som dan En Alex kerana memperkenalkan Garam Buluh HKIII pada saya.

Alamat saya: No 10, Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara 81550 Iskandar Puteri, Johor




Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Merawat

 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html


Anda boleh terus menghubungi saya melalui whatsapp 011-3503 5889 jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh HKIII ini.

Garam Buluh HKIII

Garam Buluh HKIII



Kenapa anda mesti pilih Garam Buluh HKIII? Jom saya kongsikan bagaimana Garam Buluh HKIII ini amat penting pada kita dalam menjaga tahap kesihatan dan ianya adalah pilihan terbaik untuk kita.

Garam Buluh HKIII berasal dari perubatan tradisi Korea semenjak beribu-ribu tahun dahulu. Korea (조선, Chosŏn atau 한국, Han-guk) adalah sebuah kawasan geografi, merupakan salah sebuah tamadun yang tertua di dunia.

Garam yang diambil dari pantai barat Semenanjung Korea dibekukan terlebih dahulu di iklim yang sejuk kemudian diisi ke dalam batang buluh yang berusia lebih dari tiga tahun dan ditutup dengan tanah liat merah dari lembah pendalaman. Garam tersebut kemudiannya dibakar dalam jangka masa selama 8 jam setiap kali pembakaran dan ianya di ulang sebanyak 3, 6 atau 9 kali dengan menggunakan kayu pain. Proses pembakaran yang menggunakan suhu kepanasan pada 900C hingga 1500C bertujuan untuk menghapuskan logam berat dan toksin  dalam garam laut. Garam Buluh HKIII mengandungi garam mineral bersifat alkali yang mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral.

Garam mineral yang diperlukan oleh tubuh tidak dapat dijana di dalam badan. Tubuh manusia menyerap  zat galian atau mineral melalui makanan atau minuman. Oleh kerana itu, Garam Buluh HKIII adalah pilihan yang tepat untuk anda, khususnya bagi menangani masalah yang berikut :-

Membantu sintesis garam mineral, vitamin dan enzim
Membentuk struktur enzim dan protein
Menguatkan sistem pertahanan badan
Mengekalkan pH tubuh di mana mineral mampu meneutralkan toksin
berasid dengan pantas seperti asid urik
Membekalkan mineral surih yang penting bagi pembentukan tulang, otot, organ dalaman, darah dan lain-lain.
Berkesan dalam proses menyahtoksik, disinfeksi atau anti-inflamasi
Memulihkan masalah sistem penghadaman seperti gastrik, masalah usus dan hemorrhoid
Mengatasi masalah nasofaringeal (mata, mulut, telinga dan hidung)

serta banyak lagi penyakit-penyakit berbahaya yang lain.

Cuba anda lihat carta masalah kegemukan yang berlaku diseluruh dunia ini. Carta pada tahun 2005 menunjukkan 1.6 billion orang dewasa mengalami masalah kegemukan dan seramai 400 juta dalam kategori obes. Jangan biarkan diri anda menjadi salah seorang dari mereka.

Bagaimana pula dengan penyakit diabetes di Malaysia pada hari ini.Anda boleh lihat sendiri carta dibawah yang diambil dari IDF Diabetes-International Diabetes Federation.


Ini baru hanya masalah kegemukan dan diabetes...belum lagi masalah atau penyakit lain. Tidakkah perkara sebegini merisaukan anda sekeluarga? Apakah anda yakin yang anda dan keluarga anda kini berada ditahap kesihatan yang paling baik? Secara peribadi saya katakan...adalah lebih baik kita berusaha mencegah segala penyakit itu menghampiri kita...!!

Garam Buluh HKIII kaya dengan bahan mineral, bersifat alkali dan membantu mencegah pengoksidaan badan yang mengakibatkan penuaan. Salah satu punca kegemukan adalah badan yang bersifat asid. Pengambilan Garam Buluh HKIII boleh membantu anda menyeimbangkan pH badan supaya berada dalam tahap pH  badan yang sihat, iaitu 7.35 – 7.45 (sifat alkali lemah)

Cara penggunaan Garam Buluh HKIII untuk mengurangkan berat badan :
1-2 kali seminggu, 3 pek masing-masing dibancuh ke dalam 3 gelas air (~300 ml) dan minum. Kemudian minum 3 gelas air lagi. Ini dapat menjaga kesihatan usus, membantu penyerapan nutrien serta dapat mencantikkan kulit.

Selain dari penggunaan Garam Buluh HKIII ini, secara peribadi saya sarankan.....anda juga harus mengamalkan gaya kehidupan yang sihat dan gembira. Pelbagaikan pengambilan makanan dan melakukan sedikit senaman yang sesuai untuk diri anda sekeluarga. Badan sihat keluarga bahagia...!!

Dapatkan Garam Buluh HKIII dari pengedar yang sah sahaja. Anda boleh dapatkan  Garam Buluh HKIII ini secara online DISINI.

Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Merawat

 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html


Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh HKIII ini.

Whatsapp; 011-3503 5889

Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Iskandar Puteri 81550 Gelang Patah Johor

Khasiat Garam Buluh HKIII

Khasiat Garam Buluh  HK3



Salam Kesihatan.....dan Salam sejahtra untuk semua....

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda tentang kehebatan dan khasiat GARAM BULUH Memang banyak manfaatnya dan khasiat yang terdapat daripada GARAM BULUH  ini. Pada masa kini ramai yang menghidapi pelbagai jenis penyakit, yang lebih teruk lagi kanak-kanak pun mudah dapat penyakit...Kenapa ye? Perkara ini disebabkan pada zaman sekarang ini makanan harian kita mengandungi banyak bahan yang berasid dan tercemar.

Disebabkan perkara itulah maka kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang kehebatan dan khasiat yang terdapat pada GARAM BULUH mudah-mudahan perkongsian saya ini boleh membantu anda mendapatkan sedikit info dan terhindar dari menghidapi pelbagai jenis penyakit-penyakit merbahaya InsyaAllah...


GARAM BULUH mempunyai khasiat yang tersendiri.

GARAM BULUH ini mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral antaranya Potasium K, Kalsium, Magnesium, Selenium, Kromium, Fosforus dan juga Zat Besi. GARAM BULUH juga bersifat alkali dan mempunyai bacaan tahap pH sehingga 10.44. Cuba anda lihat pula kata-kata pakar yang telah membuat beberapa kajian tentang GARAM BULUH

“Badan berasid dan toksin yang tinggi adalah punca segala penyakit “ -Dr. Zahng Jia Rui
( Chung Hwa Natural Medication, Pengarang Buku : The truth ofs Not Getting Sick “

“Hampir semua penyakit dikaitkan dengan kekurangan zat galian “ -Professor Dr. Linus Pauling (2 kali Pemenang Nobel Award) di United- Kingdom

“Radikal bebas adalah punca utama penyakit zaman moden termasuk proses penuaan dan kanser “ - Dr. Choda Hikarim

GARAM BULUH juga bersifat anti oksida dan mempunyai bacaan ORP pada paras -400mv. Dengan kandungan khasiat-khasiat seperti yang di sebutkan diatas, GARAM BULUH ini mampu untuk:

   1. MENGAWAL pH BADAN, mampu menuetralkan asid yang belebihan dalam badan dengan cepat seperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain-lain
   2. MENCEGAH DAN MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
   3. MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti : gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir sembelit dan lain-lain.
   4. Bagi pesakit jantung, buah pinggang, masalah tulang dan darah tinggi di nasihatkan menggunakan GARAM BULUH ini untuk mengantikan garam biasa.
   5. Mempunyai kesan detoksifikasi, PEMBUNUH KUMAN, ANTI KERADANGAN, dan MENEUTRALKAN LOGAM BERAT, dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.
   6. Melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. Ia juga boleh MENDHINDARKAN MASALAH BADAN BERBAU, kulat di kaki (Hongkong foot).
   7. Meneutralkan radiasi dari menonton tv, menggunakan komputer dan menggunakan talipon bimbit. Dengan itu ia mampu MELAMBATKAN PROSES PENUAAN DAN MENGELAKAN MASALAH NYANYUK, serta mengelakan penyakit Parkinson atau senile dementia.
   8. Meneutralkan narkotin dan tar pada rokok MENGELAKAN MASALAH PARU-PARU DAN
KANSER

GARAM BULUH  bermanafaat untuk masalah kesihatan seperti berikut;

1.   Kencing manis
2.   Gaot
3.   Resdung
4.   Jerawat
5.   Selsema
6.   Demam
7.   Batu karang
8.   Buasir
9.   Masalah tulang
11. Migrain
12. Lemah badan
13. Lumpuh
14. Kanser
15. Gastrik
16. Kejang otot
17. Kebas-kebas
18. Sembelit
19. Chikungunya
20. Kolestrol tinggi
21. Sengugut
22. Asma
23. Sawan
24. Penyakit kulit seperti kurap, kayap, kudis buta
25. Masalah organ seperti jantung, hati, paru-paru, buah pinggang yang belum menjalani rawatan dialisis.

"Mencegah Adalah Lebih Baik Dari Mengubati "

Dengan mengamalkan secubit GARAM BULUH dan segelas air, sistem tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan kembali normal, kehidupan kita akan menjadi lebih harmoni dan banyak lagi penyakit moden akan lenyap. Dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat. Amalkan minum dan makan dengan garam kerana ia adalah sunnah Rasulullah S.A.W....Wallahuallam..!!

Ramai antara mereka yang telah berjaya sembuh dari pelbagai penyakit merbahaya hasil penggunaan GARAM BULUH  ini. (Lihat Testimoni DISINI). Dapatkan GARAM BULUH dari pengedar yang sah sahaja. Melalui En Md Som Bin Omar (Mad Som Kls) No Tel / Sms: 011-3503 5889   Watsap: 011-3503 5889

Alamat: No 10, Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Iskandar Puteri 81550 Johor





 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html






Cara Penggunaan Garam Buluh HKIII

Cara Penggunaan Garam Buluh HKIII


Sila ikuti arahan cara penggunaan Garam Buluh HKIII ini dengan betul untuk mendapatkan kesan atau hasil yang optimum.

Cara pertama: Buat masakan hari-hari untuk mengantikan garam biasa (garam kimia) dan tak perlu menggunakan bahan perasa kerana Garam Buluh HKIII dah cukup masin dan lemak sekali.

Cara kedua: Gunakan Garam Buluh HKIII ini sebagai pencecah buah-buahan untuk menambah kelazatan.

Cara ketiga: Campurkan Garam Buluh HKIII pada minuman, cara bancuhanya adalah seperti berikut;

Nota: 1 peket bersamaan dengan satu sudu besar jika anda menggunakan Garam Buluh HKIII botol

Bancuhkan 1 peket Garam Buluh HKIII dengan 450ml minuman manis (ukuran cawan mug) jika masih terasa masin tambah sedikit air. Untuk air masak atau air mineral bancuhkan dengan 500ml hingga 600ml air. Sukatan tersebut merupakan sukatan yang paling tepat. Elakan penggunaan air karbonat (air bergas) minuman kordial dan minuman keras.

Untuk mendapatkan rasa yang lebih sedap dan menyegarkan...
Bancuhkan 1 peket Garam Buluh HKIII dengan air cincau, air sengkuang cina, air keIapa Iaut, air cikong, tea o, air tebu dan semua jenis jus buah-buahan (buah-buahan segar yang di kisar)

Untuk masalah darah tinggi bancuhkan 1 peket Garam Buluh HKIII dengan 2 biji jus epaI.
Untuk masaIah koIestroI tinggi bancuhkan 1 peket Garam Buluh HKIII dengan 1 biji jus Iemon.
Untuk menurunkan berat badan bancuhkan 1 peket Garam Buluh HKIII dengan quaker oat.
Untuk masalah gaot, kencing manis, buah pinggang, seIsema, demam dan masalah tulang Elakkan penggunaan buah oren dan jenis-jenis buah limau. (semua jenis buah-buah limau mengandungi asid setrik)


Sukatan Pengunaan Garam Buluh HKIII
Bagi orang yang sihat 1 peket hingga 3 peket sehari (mengikut berat badan)
Bagi ahIi sukan 2 peket hingga 4 peket sehari
Bagi pengidap kencing manis dan penyakit-penyakit Iain 2 peket hingga 3 peket sehari
Bagi mereka yang mengidap darah tinggi, asma, angin ahmar, masalah jantung, masalah tuIang dan masalah buah pinggang 1 peket sahaja sehari.

GARAM BULUH HKIII SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DI BUAT MASAKAN, DI CAMPURKAN PADA MINUMAN DAN SANGAT SESUAI DI BUAT SEBAGAI PENCECAH BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.
                                                                                                                                                             

Hubungi kami jika ada sebarang pertanyaan mengenai Garam Buluh HKIII atau pun mengenai cara penggunaan Garam Buluh HKIII ini.

Tel: 011-3503 5889  Email: madsomphyto@gmail.com
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6 Taman Nusantara, iskandar Puteri  81550 Johor


Cara Pembelian Garam Buluh HK3

Cara Pembelian Garam Buluh HKIII


Terimakasih kerana berminat dengan produk ini!

Diruangan ini saya cuba jelaskan bagaimana untuk memiliki set Garam Buluh HKIII. Sila ikuti langkah-langkah pembayaran seperti yang dinyatakan dibawah bagi mengelakkan berlaku sebarang kelewatan penghantaran dan penerimaan produk. Sebelum itu sila lihat 6 harga pakej yang ditawarkan untuk anda. Produk Garam Buluh HKIII Pilihan Anda!

Harga Garam Buluh HKIII 6 kali bakar (5 Gram x 50 Sachets) - Untuk makanan dan rawatan, sesuai di buat masakan, pencecah buah-buahan dan di campur pada minuman

1) 1 Kotak = RM160
2) 2 Kotak = RM310
3) 3 Kotak = RM450
4) 4 Kotak = RM580
5) 5 Kotak = RM700
6) 6 Kotak = RM810

Caj GST kamis sudah bayar, anda tidak perlu bayar!

Nota: Kos penghantaran adalah PERCUMA!🚚📦

🏬Cara pembayaran:

Langkah 1






BANK :
MayBank2u
Nama :
  HK3 MARKETING SDN BHD
No Akaun :
  5511 5510 6317
No Tel :
  +6011-3503 5889 

Email :

  mdsomkls@gmail.com

Buat pembayaran mengikut harga set produk yang anda pilih keatas nama dan no akaun diatas.

Langkah 2


Selepas pembayaran dibuat anda dikehendaki WhatsApp butir-butir berikut;

Nama penuh , Alamat penuh , Jumlah wang yang telah di bank in dan Gambar Resit Pembayaran ke No 011-3503 5889
Ianya hanya untuk mempercepatkan  lagi proses penghantaran produk anda. Pihak kami akan segera  menghubungi anda untuk urusan selanjutnya setelah bayaran disemak.


Sila simpan bukti bayaran (resit, penyata) untuk tujuan semakan jika berlaku kekeliruan. Pada yang inginkan maklumat lanjut atau masih tidak faham dengan faedah atau khasiat Garam Buluh HKIII. Jangan segan-segan untuk hubungi kami, Insyaallah kami bersedia membantu.

Hanya yang terbaik untuk kesihatan anda!!
Nota: Kos penghantaran adalah: PERCUMA - penghantaran akan dibuat selepas bayaran diterima dengan mengunakan Courier @ Pos Laju @ GDEX @ COD. Produk akan sampai di alamat anda dalam masa 3 hingga 4 hari (Waktu Berkerja)

Kami Menyediakan Perkhidmatan Barang Sampai Baru Bayar - COD Alamat Saya: No 10 Jalan Nusaria 8/6 Taman Nusantara, Bandar Nusa Jaya 81550 Gelang Patah Johor
No Tel: 011-3503 5889


Anugerah Dan Sijil - Garam Buluh HKIII

Anugerah Dan Sijil - Garam Buluh HKIII


Disini saya sertakan paparan beberapa sijil dan anugerah berkenaan produk kami iaitu Garam Buluh HKIII.
Kelulusan dari Bahagian Keselamtan Dan Kualiti Makanan




Sijil Akta Jualan Langsung




Sijil HALAL dari Jabatan Agama Johor




Sijil HakCipta dari Perbadanan Harta Intelek Malaysia




Alamat Saya: No 10, Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 81550 Johor
Tel: 011-3503 5889


Kesan Dan Tindak Balas Garam Buluh HKIII

Kesan Dan Tindak Balas Garam Buluh HKIII


Diruangan ini saya kongsikan beberapa kesan dan tindak balas yang mungkin berlaku keatas diri anda dalam masa penggunaan Garam Buluh HKIII. Ianya bergantung pada tahap imunisasi badan masing-masing. Sekiranya berlaku salah satu tanda atau masalah dibawah...jangan risau ianya hanyalah tindak balas yang bersifat sementara sahaja dalam proses merawat segala penyakit anda.


No Tindak Balas Punca/Petanda
1 Mengantuk Masalah Jantung
2 Letih Dan Lesu Masalah Paru-Paru Dan Hati
3 Muntah-Muntah Masalah sistem pencernaan
4 Sakit kepala Tekanan darah tinggi, migrain
5 Demam Darah pekat
6 Banyak kentut Masalah usus kotor
7 Banyak berpeluh Panas dalam tubuh
8 Cirit-birit Masalah hati dan limpa
9 Sakit kerongkong Masalah paru-paru
10 Sakit sendi Masalah saluran darah
11 Badan bengkak Masalah buah pinggang
12 Sakit pinggang Masalah buah pinggang
13 Berak berdarah Masalah usus, buasir, ulser
14 Sembelit Kurang minum air
15 Kencing bau busuk Masalah buah pinggang
16 Susah buang air k.. Masalah buah pinggang
17 kencing manis naik Masalah hati dan pankreas
18 Darah tinggi naik Masalah saluran darah
19 Haid telalu banyak Kelemahan sistem limpa
20 tiada selera makan Kelemahan sistem limpa
21 Kuat makan Proses perubahan kolestrol
22 Gatal-gatal mata Masalah mata dan hati
23 Gatal-gatal hidung Masalah resdung

Lihat cara penggunaan Garam Buluh HKIII DISINI.

" Fenomena yang biasa berlaku pada masa kini "




Nota: Oleh itu amalkanlah Garam Buluh HKIII ini sebagai makanan harian anda, Garam buluh HKIII adalah satu keperluan, kerana ia makanan asas dan bukanya makanan tambahan!! Paling baik untuk di buat masakan sebagai mengantikan garam biasa (garam kimia) selain dari itu masakan anda akan jadi lebih enak dan lazat walau pun tanpa menggunakan bahan perasa. Garam Buluh HKIII sesuai di buat pencecah buah-buahan untuk menambah kelazatan. Garam Buluh HKIII juga boleh di bancuh dengan minuman lain, atau makanan/minuman kesihatan lain kecuali ubat-ubatan!!

Nasihat: Apa bila tindak balas seperti di atas berlaku, sila teruskan pengambilan Garam Buluh HKIII, demi meneruskan lagi proses rawatan yang sedang memulihkan kesihatan badan. Tindak balas bermaksud proses penyembuhan penyakit atau memberi tahu masalah kesihatan yang ada dalam tubuh badan "Garam Buluh HKIII sama sekali tiada kesan sampingan tetapi mesti ada kesan tindak balas"

Tindak balas bermaksud proses rawatan sudah bermula. 
Jika maseh ada kemuskilan sila whatsapp ke 011-3503 5889


Cara Garam Buluh HKIII DiProses

Cara Garam Buluh HKIII DiProses


Garam Buluh HKIII di buat di pantai barat Korea, cara memperoses Garam Buluh HKIII adalah, di sedut air laut yang belum tercemar itu dan di masukan di satu tempat yang menyerupai petak-petak sawah, oleh kerana iklim di sana sejuk bila di biarkan air laut tersebut di tempat yang di sebutkan tadi dalam masa 5 hingga 7 hari ia akan beku dengan sendirinya. Bila air laut tersebut beku dan menjadi garam ia berwarna putih bersih. Selepas itu garam laut yang bersih tadi di masukan dalam batang buluh yang telah berumur 3 tahun keatas kemudian di tutup dengan tanah liat perang. Selepas itu batang-batang buluh yang mengandungi garam laut itu di susun dalam oven yang di perbuat daripada tanah liat. Selepas itu di bakar dengan menggunakan kayu pain.

Jam yang pertama dibakar ia menghasilkan kepanasan 900 C apabila menghampiri jam yang ke lapan ia menghasilkan kepanasan mencecah 1,500 C setelah selesai lapan jam di bakar garam dan batang buluh itu rentung. Selepas itu dua bahan yang rentung tadi di masukan dalam batang buluh yang baru dan di tutup dengan tanah liat perang yang baru kemudian di bakar dengan suhu kepanasan dan jangka masa seperti tadi. Proses tersebut di ulang-ulang sehingga 3 kali, 6 kali dan 9 kali.

Mengapa cara prosesan Garam Buluh HKIII melalui proses pembakaran?
Pertama untuk menghapuskan logam berat dan toksin dalam garam laut, kedua untuk menghapuskan logam berat dalam tanah liat perang dan ketiga untuk menghilangkan esenik (getah pokok) dalam batang buluh. Selain daripada itu untuk menyebatikan semua mineral yang ada dalam tiga bahan tersebut.

Antara keistimewaan Garam Buluh HKIII
1. Ia 100% dari bahan semula jadi
2. Mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian (mineral)
3. Anti oksida
4. Bersifat alkali
5. Mempunyai tahap pH10.44
6. Mempunyai tenaga BIO

Fungsi Garam Buluh HKIII
1. Meneutralkan asid dalam badan
2. Meneutralkan bahan kimia dalam badan
3. Menyahkan toksin dalam badan
4. Menyerap vitamin yang di ambil dengan lebih berkesan
5. Memberi lebih tenaga pada tubuh badan

Bagaimana garam biasa di proses? 
Garam biasa yang di jual di pasaran pada hari ini sebahagian besarnya adalah yang di buat di Negara Thailand.

Cara pemerosesan garam biasa adalah di sedut air laut dan di masukan kedalam satu tempat yang menyerupai petak sawah. Di sebabkan di negera tersebut iklimnya panas kalau air laut itu di biarkan di tempat tadi dalam masa yang singkat ia tidak beku-beku. Untuk supaya cepat beku maka pengusaha garam memasukan bahan pembeku yang biasanya di panggil soda, bahan tersebut adalah merupakan bahan kimia. Oleh kerana air laut di Negara tersebut sangat tercemar bila ia beku garam tersebut berwarna perang.

Untuk menampakan garam tersebut berwarna putih bersih maka pengusaha garam menghantar kekilang untuk proses selanjutnya. Pihak kilang akan memasukan bahan pemutih iaitu klorin sebagai untuk menjadikan garam yang perang tadi menjadi putih bersih. Dengan itu garam biasa mengandungi dua bahan kimia iaitu bahan pembeku (soda) dan bahan pemutih (klorin) Dua bahan kimia tersebutlah yang menyebabkan masalah darah tinggi, masalah buah pinggang dan angin ahmar.

Apa bezanya dengan garam gunung?
Pada zaman dahulu garam gunung adalah garam yang begitu bersih dan banyak khasiatnya. Tetapi di sebabkan manusia tidak menjaga alam semula jadi dengan baik maka udara pada hari ini begitu tercemar yang mana banyak mengandungi redikal bebas. Dengan itu air hujan yang menimpa gunung dalam tempuh yang lama menyebabkan garam gunung pada hari ini adalah berasid. Walau bagai manapun untuk di buat masakan garam gunung lebih baik berbanding garam biasa kerana ia bahan semula jadi dan tidak mengandungi bahan kimia. Tetapi untuk sebagai membantu merawat pelbagai masalah kesihatan garam gunung tidak berkesan kerana ia sendiri juga berasid.

Antara kelebihan Garam Buluh HKIII
Ia 100% semula jadi, Anti oksida, Bersifat alkali, Mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral ia memberi lebih tenaga pada tubuh badan kita. Mempunyai tahap pH10.44 dan Mempunyai tenaga BIO mampu menyahkan kesan radiasi dari menonton Tv, mengadap computer, menggunakan talipon bimbit ia juga mampu menyahkan kesan narkotin pada rokok. Ia satu-satunya makanan kesihatan yang berupa makanan harian sesuai untuk masakan, minuman dan boleh di jadikan pencecah buah-buahan untuk menambah kelazatan.

Ia mampu mengalkalikan badan kita dan beruapaya meneutralkan asid dari makanan dan minuman yang kita ambil seharian berulang-ulang kali.Dapatkan Garam Buluh HKIII dari pengedar yang sah sahaja

No Whatsapp saya - 011-3503 5889
Alamat saya: No 10, Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara 81550 Iskandar Puteri, Johor



 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html


Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh HKIII ini, sila Whatsapp ke 011-3503 5889


Mengapa Kita Perlu Mengamalkan Garam Buluh HKIII

Mengapa Kita Perlu Mengamalkan Garam Buluh HKIII

Apabila anda kepusat-pusat kesihatan anda akan terlihat carta piramid makanan yang seimbang. Fakta piramid pemakanan tersebut adalah yang di buat antara tahun empat puluhan hingga lima puluhan. Pada masa itu sumber makanan yang di perolehi oleh manusia amat jauh berbeza jika nak di bandingkan dengan sumber makanan pada hari ini, contohnya sayoran, buah-buahan dan bijirin pada waktu itu di baja dengan menggunakan baja organik iaitu tanah bakar atau tahi lembu dan petani tidak menggunakan racun serangga untuk menjaga hasil pertanian mereka.



Pada waktu itu juga mereka mendapat sumber ikan dan daging dari sumber yang segar dan tiada mengandungi bahan kimia. Mereka mendapat ikan dari nelayan tradisional atau pun nelayan bot pukat cerut. Mengenai ayam pula dari ayam kampong, sebenarnya ayam kampong itu makan makanan organik seperti beras, jagung, cacing, serangga dan rumput dan ia cari makanan sendiri tanpa di kurung dalam reban, bila ayam tersebut sudah berumur 8 bulan baru di kira cukup matang sudah sesuai di sembelih. Manakala mengenai daging lembu pula pada waktu itu lembu di beri makanan rumput sahaja, setelah lembu tersebut berumur 3 tahun baru sesuai di jual atau di sembelih.

Pada hari ini sayuran, buah-buahan dan bijirin hampir semuanya di baja dengan menggunakan baja kimia dan di sembur pulak dengan racun serangga. Ini bermakna sayuran dan buah-buahan pada hari ini tidak mengandungi mineral dan vitamin yang secukupnya.

Pada hari ini hampir semua daripada kita dapat sumber ikan dari nelayan yang menangkap ikan bersekala besar iaitu nelayan bot pukat tunda atau pukat rimau. Nelayan bot pukat tunda pergi kelaut menangkap ikan antara 7 hari hingga 14 hari lamanya. Dengan itu untuk menjadikan ikan yang mereka tangkap nampak macam segar mereka terpaksa menggunakan asid borik atau yang biasa di panggil ubat mayat supaya ikan tersebut tahan lama dan tidak cepat busuk. Dari sumber ikan pun sudah mengandungi bahan kimia.

Mengenai daging ayam pulak, pada hari ini ayam yang kita beli di pasar yang biasa di panggil ayam lembik itu, di beri makanan dedak yang mana ianya berasid tinggi selain dari itu ayam tersebut di suntik dengan ubat hormon tubesaran, ia adalah sejenis bahan kimia. Semasa ayam tersebut berumur antara 30 hari hingga  40 hari sudah boleh di jual di pasar atau di tempat-tempat tertentu.



Manakala dari sumber daging lembu pulak pada hari ini sebenarnya ada dua jenis, iaitu lembu yang di beri makan rumput dan lembu yang di beri makanan hampas kacang soya, hampas kulit nenas dan dedak, bahan tersebut semuanya merupakan bahan yang berasid tinggi selain dari itu supaya lembu tersebut cepat membesar ia di beri makan uria (uria-bahan kimia atau baja pokok) Lembu tersebut baru berumur 1 tahun sudah boleh di sembelih dan di jual di pasar. Daging lembu seperti ini adalah sangat berasid.

Dengan mengamalkan Garam Buluh HKIII setiap hari, kerana ia mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian atau mineral ia mampu meneutralkan bahan kimia dan asid dalam badan kita berulang-ulang kali, ia juga mampu membekalkan tenaga yang di perlukan oleh tubuh badan kita dengan secukupnya.

Nota : Jika anda mengunakan garam biasa untuk masakan, sebenarnya anda telah mengambil dua bahan kimia, pertama adalah bahan pembeku (soda) untuk membekukan air laut dan kedua bahan pemutih iaitu klorin untuk memutihkan garam biasa yang asalnya berwarna perang, dengan itu garam biasa berkimia dan berasid. Dan jika anda menggunakan garam bukit, garam gunung atau garam kristal garam tersebut adalah maseh berasid.

Bahaya : Jika anda masak menggunakan bahan perasa ia sangat berasid, bahan perasa boleh mereputkan tulang. Bukti: Sebenarnya orang-orang kampung yang kerja meracun rumput rampai mereka mencampurkan bahan perasa makanan pada racun rupai yang mereka gunakan supaya rumput rampai tersebut cepat mati.
Jika anda campakan sesudu bahan perasa makanan pada rumput sebelah pagi, sekiranya tak kena hujan pada sebelah petang rumput tersebut akan layu seterusnya ia akan lecur.
Bayangkan jika hari-hari anda menggunakan bahan perasa pada masakan anda, apakah yang akan terjadi pada tulang dan tubuh badan anda?? Fikir-fikirkanlah.

Penyelesaianya: Gunakan Garam Buluh HKIII ini untuk masakan hari-hari di rumah anda, selain ia memasinkan ia juga melemakan masakan anda itu, selain dari itu tulang anda akan jadi lebih kuat, serta tubuh badan anda akan lebih sihat dan betranaga.


 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html



Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh HKIII ini.

Tel: 011-35035889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 815500 Gelang Patah, Johor

Badan Berasid Adalah Punca Segala Penyakit

Badan Berasid Adalah Punca Segala Penyakit

Tahukah anda sebenarnya badan yang berasid adalah punca segala penyakit?

Semakin kita berusia, tubuh kita akan kehilangan Antibodi yang disebabkan oleh Kurang bersenam, Merokok, Pencemaran makanan, Radiasi dari Menonton tv, Menghadap komputer dan Menggunakan talipon bimbit, Penghawa dingin, Tekanan Emosi, Permakanan yang tidak seimbang kandungan Asid dan Alkalinya, Virus dan sebagainya.

Faktor yang menyebabkan badan berasid adalah seperti berikut;
Kurang bersenam, kurang tidur, merokok, minum alkohol, mengambil ubat-ubatan dalam tempuh yang panjang, tekanan perasaan dan mengamalkan pemakanan yang tak seimbang.

Inilah Antara Penyakit Yang Bakal Tiba

 
Fakta Pemakanan Seimbang Adalah Seperti Berikut;

20% BERASID DAN 80% BERALKALI



Kenyataan : Dr. Regner Berg (Pakar Kesihatan United-Kingdom)
Dr. Zhang Jia Rui (Pakar Pemakanan di Chung Hwa Natural Medication)


Apabila kita mengambil makanan atau minuman berasid sistem tubuh secara semula jadi akan menarik atau menggunakan segala mineral yang ada dalam tulang dan sendi-sendi kita, hal ini akan berlaku setiap kali bahan berasid masuk dalam badan kita. Maka sebab itu mangkin kita berusia akan berlakunya tulang mangkin lemah, sering rasa sengal-sengal sendi, bisa-bisa kaki dan kebas-kebas kerana meniral sudah mangkin berkurangan dalam tubuh badan kita.


 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html


Nota : SEMEMANGNYA CARA PENGAMBILAN MAKANAN DAN MINUMAN SEHARIAN DI KALANGAN KITA ADALAH DALAM KEADAAN YANG TERBALIK 80% BERASID DAN 20% BERALKALI. MUNGKIN JUGA LEBIH TERUK DARIPADA ITU, DENGAN ITU KITA PERLU MENGAMBIL MAKANAN KESIHATAN YANG BERALKALI DAN MEMPUNYAI TAHAP pH YANG TINGGI YANG MAMPU MENEUTRALKAN ASID BERULANG-ULANG KALI. MASALAHNYA DALAM DUNIA INI HANYA DUA BAHAN SAHAJA YANG MAMPU MENEUTRALKAN ASID DALAM BADAN, PERTAMA AIR ZAM-ZAM DAN KEDUA GARAM BULUH. MALANGNYA JIKA KITA PILIH AIR ZAM-ZAM KENA TUNGGU MUSIM HAJI, AIR ZAM-ZAM YANG ADA DI JUAL DI PASARAN TELAH DI CAMPUR DENGAN AIR MINERAL (DAH TAK ASLI LAGI)

"Oleh itu untuk menjaga atau memulihkan tahap kesihatan anda, amalkanlah Garam Buluh HKIII ini, kerana ia mampu meneutralkan asid yang berlebihan dalam badan berulang-ulang kali"

Dapatkan Garam Buluh HKIII ini secara online DISINI.

Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh HKIII ini.

Tel: 011-3503 5889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Iskandar Puteri 81500 Johor

Risiko Kekurangan Mineral

Risiko Kekurangan Mineral
Kekurangan mineral adalah punca 1001 macam penyakit. Untuk itu..kesihatan amatlah penting. Cuba lihat carta dibawah. Ianya antara penyakit yang di sebabkan kekurangan mineral.




Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award) di United-Kingdom.

Nota: Sekiranya anda baru kekurangan 8 jenis mineral pun dah macam-macam masalah kesihatan yang anda hadapi, belum lagi 78 jenis mineral!! Dah lah macam tu!, mineral pulak pada hari ini susah nak dapat dengan secukupnya. Contohnya : dari sumber sayuran dan buah-buahan hapir semuanya dah di baja dengan baja kimia, dari sumber air paip dah mengandungi klorin yang banyak, setakat anda beli air mineral kat kedai, kandunganya baru dari antara 6 jenis hingga 20 jenis mineral saja, ia maseh tak cukup, sebab mineral sangat penting untuk kekuatan tulang!!

Dahlah macam tu, mineral dah banyak habis untuk meneutralkan asid yang berlebihan dalam badan, nak tau apa sebabnya? klik bahagian tajuk ini; Badan berasid adalah punca segala penyakit. Itu belum cerita kalau anda beli air minuman kat kedai atau pasaraya yang tutup botolnya warna putih!! Sebenarnya yang tutup botol warna putih tu air "RO" air RO langsung tiada mengandungi mineral walau sedikit pun. Bayangkan betapa pentingnya mineral dalam kehidupan kita, kalau kita betul-betul nak hidup sehat. Dengan anda mengamalkan Garam Buluh HKIII setiap hari yang mengandungi 78 jenis hingga 80 mineral, yang mana ia mampu menutralkan asid yang berlebihan dalam badan kita.






 http://garambuluhenterprise.blogspot.com/2011/02/cara-pembelian-garam-buluh-kls3.html



Anda juga boleh terus menghubungi saya jika ada sebarang pertanyaaan atau inginkan maklumat lanjut mengenai Garam Buluh HKIII ini.

Tel: 011-3503 5889
Alamat: No 10 Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusajaya 81550 Johor

Untuk Mendapatkan produk Sila Klik - Home

Hubungi Kami - Garam Buluh HKIII

Hubungi Kami-Garam Buluh HKIII

Md Som-Garam Buluh HKIII Dari Meja: Md Som - Garam Buluh HKIII
No Tel: 011-35035889
Tarikh:




Salam 1 Malaysia untuk semua,
Terima kasih kerana sudi melayari Blog Garam Buluh Enterprise ini. Terlebih dahulu saya perkenalkan diri saya, Md Som Bin omar; atau lebih dikenali dengan nama Md Som HKIII. Huruf HK bermaksud Health King dan 3 sebatan (III) bermaksud kesihatan, kasih sayang dan perniagaan yang mampan.

Sebenarnya sebelum saya menjadi pengedar pada produk Garam Buluh HKIII ini, saya telah mengalami penyakit kronik iaitu kencing manis, gaot dan masalah buah pinggang tapi belum melalui rawatan dialisis. Setelah saya mengamalkan Garam Buluh HKIII selama tiga minggu semua masalah yang saya alami telah dapat di atasi sepenuhnya. Pada hari ini saya hidup dalam keadaan lebih sihat dan bertenaga walau pun saya tidak lagi mengambil ubat-ubatan walau sebiji pun.

Sebenarnya hari ini saya telah berusia 58 tahun, namun saya maseh mampu bermain Badminton seminggu tiga kali. Jika ada sebarang pertanyaan mengenai apa yang saya kongsikan di Blog Garam Buluh Enterprise ini, anda boleh ajukan segala pertanyaan melalui WhatsApp atau terus hubungi saya melalui no phone yang tertera diatas. Insyallah saya akan cuba reply secepat mungkin.

Saya juga amat berharap apa yang saya kongsikan melalui Blog Garam Buluh Enterprise, sedikit sebanyak dapat membantu mereka-mereka yang sedang mengalami pelbagai masalah kesihatan. Apa yang saya kongsikan diblog ini adalah dari pengalaman peribadi saya sebagai salah seorang pengguna Garam Buluh HKIII. Alhamdullilah, dengan izin Allah penyakit saya telah sembuh sepenuhnya. Syukur Alhamdullilah.🤲🏻

Allah s.w.t. berfirman :

Rasulullah s.a.w. bersabda, "Setiap penyakit ada penawarnya dan apabila suatu penawar itu sesuai dengan jenis penyakitnya, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin Allah." - maksud hadis riwayat Muslim.

Pada zaman yang serba canggih seiring dengan keupayaan teknologi yang berkembang pesat, maka lahirlah produk yang dapat membantu ramai pesakit. Mungkin anda atau keluarga anda masih sihat pada ketika anda membaca artikel ini, tetapi bagaimana pula esok, lusa, minggu depan. Yang pastinya datang sesuatu penyakit tidak mengira siapa anda, tanpa mengira masa dan ketika. Apakah anda harus menunggu penyakit itu datang barulah hendak mencari penawar?

"Mencegah itu lebih baik dari merawat"


Itu adalah antara ungkapan yang sering kita dengar atau terbaca dimana-mana, tetapi adakah kita melakukan sesuatu untuk mencegah sebarang penyakit terhadap tubuh badan kita? Anda fikir-fikirkanlah. Keputusan ada di tangan anda. Anda ingin terus menyerah pada keadaan atau melangkah untuk berikhtiar menghindari diri dari sebarang penyakit agar dapat mengubah nasib diri pada masa hadapan kerana Allah s.w.t. tidak akan mengubah nasib seseorang itu sehinggalah dia bertindak untuk berusaha mengubah nasib dirinya sendiri, kerana Allah s.w.t bertindak mengikut sangkaan hambanya.Wallahua'allam!

Akhir kata, saya ingin mengajak anda mencuba dahulu Garam Buluh HKIII ini untuk meningkatkan tahap kesihatan diri anda sendiri. Sebarang keterlanjuran kata dari saya mohon ribuan ampun dan maaf.

Alamat saya: No 10, Jalan Nusaria 8/6, Taman Nusantara, Bandar Nusa Jaya 81550 Johor

Tel: 011-3503 5889

Untuk Mendapatkan Produk Sila Klik - Home (sebelah kiri - atas sekali)

Ikhlas Dari

Disclaimer Of Garam Buluh Enterprise

Disclaimer Of Garam Buluh Enterprise


Blog Garam Buluh Enterprise ini bukanlah laman web rasmi syarikat HKIII Marketing Sdn Bhd, Blog ini hanyalah satu langkah promosi secara online perniagaan Garam Buluh HKIII. Anda sebagai pengedar atau pengguna mungkin mendapat hasil atau pendapatan yang berbeza-beza, ianya bergantung kepada motivasi, kreativiti dan hasil usaha daripada anda sendiri. Kami TIDAK MENJAMIN sebarang pendapatan TETAP.

Tiada mana-mana bahagian laman web dan blog ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada admin Garam Buluh Enterprise.

Pihak admin Garam Buluh Enterprise tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau apa jua kerosakan menerusi maklumat yang diperolehi melalui Blog Garam Buluh Enterprise ini. Harap Maklum.

p.p.s: Segera hubungi kami jika inginkan info lanjut tentang Garam Buluh HKIII ini.


Dari Admin
Mad Som HKIII
Garam Buluh Enterprise

back to top button